Paros Animal Welfare Society PAWS
 Paros Life    Ferry Schedules    Webcams    Weather    Paros Island    Study Abroad    Sitemap
greek ferries schedules, cars rentals, travel agencies
paros hotels, accommodation
restaurants, bars, cafes
cruises, windsurf, diving
shopping
house keeping, lawyers
art, culture and events
real estate
people
message board
Home Activities Nature & Environment
    PAROS ANIMAL WELFARE SOCIETY - PAWS - PERSPECTIVES 
contact us
Back
Phone: +30/6975/060927 - Fax: +30/22840/28119
Press Release - August 2009

Αγαπητή συντάκτρια,

Έπειτα από τις 2 πρόσφατες ανακοινώσεις που δημοσιεύσατε και που αφορούσαν την φιλοζωική Πάρου PAWS, είναι ανάγκη για μια καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας, να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα.

Όσον αφορά την ανακοίνωση όπου εκφράζεται η άποψη της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο να λέει ότι «ο Σύλλογος δεν λειτουργεί σωστά καθώς κυκλοφορούν στο νησί πολλά αδέσποτα», αγνοεί ολοκληρωτικά την πραγματικότητα, αφού σχεδόν κάθε ανεπιθύμητος σκύλος που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια, περισυλλέγεται από την PAWS και εντάσσεται στο πρόγραμμα επαναστεγάσεων της. Είναι άδικο εκ μέρους των δημοτικών συμβούλων που δεν έχουν κάνει τίποτα για την υλοποίηση των προγραμμάτων που προβλέπει ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς, και που είναι υποχρέωση των Δήμων, να λένε σε μια ομάδα εθελοντών ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, ακόμα περισσότερο όταν έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σε ότι αφόρα το άρθρο σας με τίτλο «Η φιλοζωική και ο ρόλος της» και που ξεκινάει με: «Πολλοί είναι οι πολίτες της Πάρου, που απευθύνονται στη Φιλοζωική Εταιρία και ζητούν συνδρομή για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων, αλλά δεν βρίσκουν όλοι την απαραίτητη ανταπόκριση», πρέπει να σας πω ότι είμαι αρκετά σίγουρος ότι τα τυχόν παράπονα που σας έφτασαν πρέπει να προέρχονται από συμπολίτες μας που έλπιζαν ότι η φιλοζωική θα μπορούσε να επανα-στεγάσει και γάτες. Το λέω αυτό γιατί λαμβάνουμε πολλές παρακλήσεις τέτοιου είδος και δυστυχώς έχουμε ελάχιστα να προτείνουμε για τέτοιες περιπτώσεις. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ένας σύλλογος εθελοντών μπορεί να δεχτεί παράπονα από τα μέλη της άλλα όχι από κάθε πολίτη που νομίζει ότι δεν εξυπηρετήθηκε. Η φιλοζωική δεν είναι δημόσια υπηρεσία και απολογείται μόνο στην γενική συνέλευση της. Ενδεχομένως να χρειαστεί να δημοσιοποιήσουμε καλύτερα τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η φιλοζωική, για να μην γίνονται τέτοιες παρανοήσεις.

Σε ότι αφορά της γάτες, η φιλοζωική κατά καιρούς εφαρμόζει προγράμματα στειρώσεων σε γειτονιές, όταν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σχετικό προϋπολογισμό. Αλλά αυτά τα προγράμματα απαιτούν πάντα την έμπρακτη συμμετοχή του κόσμου για να μεταφερθούν τα ζώα στον κτηνίατρο και για να τους προσφερθεί μετα-χειρουργική φροντίδα. Επίσης κάθε οικονομική συμβολή, όταν είναι εφικτή, είναι καλοδεχούμενη αφού θα επιτρέψει την επέκταση του προγράμματος. Θέλω να υπογραμμίσω ότι το πρόβλημα της μέριμνας των ζώων δημιουργείται από την κοινωνία και δεν μπορεί να έχει λύσει χωρίς την συμβολή της.

Για να μην γίνονται τέτοιες παρεξηγήσεις, σας παρακαλούμε να αφιερώσετε στη φιλοζωική μια τακτική στήλη όπου θα ενημερώνουμε τους αναγνώστες σας με τα τρέχοντα ζητήματα και δράσεις της.

Ευχαριστώ
Νικόλας Στεφάνου
Πρόεδρος ΔΣ PAWS