Paros Animal Welfare Society PAWS
 Paros Life    Ferry Schedules    Webcams    Weather    Paros Island    Study Abroad    Sitemap
greek ferries schedules, cars rentals, travel agencies
paros hotels, accommodation
restaurants, bars, cafes
cruises, windsurf, diving
shopping
house keeping, lawyers
art, culture and events
real estate
people
message board
Home Activities Nature & Environment
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΠΑΡΟΥ - PAWS - MAILING 20-09-2006  
contact us
Back
Phone: +30/6975/060927 - Fax: +30/22840/28119
Πιστεύετε ότι η πρόνοια των ζώων είναι ένα σοβαρό ζήτημα για την Πάρο;
Τότε διαβάστε προσεκτικά αυτό το μήνυμα!


Η Πάρος, όπως και πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα, υποφέρει από σοβαρή ανεπάρκεια ως προς την ευημερία και πρόνοια των ζώων.
Οι πιο κοινές μέθοδοι για “πληθυσμιακό έλεγχο” περιλαμβάνουν τη ρίψη νεογέννητων κουταβιών και γατιών στους κήπους άλλων σπιτιών (όπου οι ιδιοκτήτες είναι φιλικοί προς τα ζώα) και -για τους πιο βιαστικούς- η ρίψη των νεογέννητων στους δημόσιους κάδους σκουπιδιών.

Οι πληθυσμοί των αδέσποτων, πέρα από αυτά που διασώζονται από την PAWS, μειώνονται ιδίως από αρρώστιες, τραυματισμούς από αυτοκίνητα, πείνα και θανάτωση με ποικίλους τρόπους από κτηνοτρόφους.

Επίσης, οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε καλά του πόσο συνηθισμένο είναι για “αφεντικά” ζώων --σκυλιών, γαιδάρων και αλόγων, να τα κάνουν να υποφέρουν από την πολύ σκληρή συμπεριφορά τους και την κακομεταχείριση.

Όπως ίσως θα ξέρετε, πραγματική υποδομή για ευημερία των ζώων στην Πάρο, δεν υπάρχει ακόμα. Η PAWS, με τους πολύ περιορισμένους πόρους της, είναι ο μοναδικός φορέας που προσφέρει υπηρεσίες πρόνοιας προς τα ζώα και μέσα σε μια συνηθισμένη χρονιά, απομακρύνει από τους δρόμους της Πάρου περίπου 80 σκυλιά και τα επανα-σπιτώνει σε πολύ αυστηρά επιλεγμένες οικογένειες, κατά κύριο λόγο στη Γερμανία.

Οι τοπικές αρχές χορήγησαν επιτέλους την PAWS με το ποσό των €5.850 -αυτά είναι περίφημα νέα γιατί είναι και το πρώτο δημοτικό κονδύλι που έχει δοθεί στα χρονικά στην Πάρο προς όφελος της ευημερίας των ζώων και έρχεται σε μια στιγμή που η PAWS χρωστάει περισσότερα από €3.000 στον κτηνίατρο. Θα θέλαμε να δείξουμε την εκτίμηση μας προς τον δήμαρχο μιας και ήταν πρώτος που άρχισε μια συνεργασία ανάμεσα στον δήμο και την PAWS -παρόλο που το ποσό εγκρίθηκε αρχικά το 2004 και θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα επιχορηγήσεις από τότε.

Η αλήθεια είναι ότι η ευημερία και πρόνοια των ζώων δεν είναι συνήθως ανάμεσα στις προτεραιότητες των δημόσιων αρχών στην Ελλάδα και η πολύχρονη ύπαρξη της στην Πάρο δεν είναι κάτι αυτονόητο. Η PAWS έχει κρατηθεί τα τελευταία 10 χρόνια μόνο και μόνο επειδή έχουν πάντα υπάρξει μερικά άτομα να την αναλάβουν.
Δε σημαίνει ότι αυτό αναγκαστικά θα συνεχιστεί εκτός κι αν περισσότεροι από εμάς αποφασίσουμε να βοηθήσουμε και να δωρίσουμε λίγο από τον χρόνο μας ή/και λίγα από τα χρήματά μας.

• Μην αποδοκιμάζετε απλά την παρούσα κατάσταση: δράστε τώρα! Η Ευημερία των ζώων στην Πάρο χρειάζεται τη βοήθειά σας.
• Συμμετάσχετε στο Γκαλά-Μπουφές το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο εστιατόριο Happy Green Cows. Θα θέλαμε να είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση προς όφελος της ευημερίας των ζώων στην Πάρο.
• Γίνετε μέλος της PAWS -ο σύλλογος χρειάζεται περισσότερα ενεργά μέλη για σταθερό εισόδημα και για ευρύτερη βάση για την έγκριση τις πολιτικές του.
• Με περισσότερη υποστήριξη σας, η PAWS μπορεί να ασκήσει πιο αποτελεσματικά πίεση για την αναβάθμιση της πρόνοιας των ζώων στις προτεραιότητες της αυτοδιοίκησης.